BlackDog - Život je krátký na to, abychom jedli špatné jídlo

Značka BlackDog začínala před devíti lety v pronajatém stánku u cesty na berounské nádraží a přes malé bistro Cantina se dostala k vlastní velké restauraci v Berouně, a posléze také do Prahy. Burgery, tex mex a BBQ umí jedinečné.

Burgery_hlavni

Značka BlackDog začínala před devíti lety v pronajatém stánku u cesty na berounské nádraží a přes malé bistro Cantina se dostala k vlastní velké restauraci v Berouně, a posléze také do Prahy. Burgery, tex mex a BBQ umí jedinečné.

Je to skvělé místo, na rohu Palackého náměstí a Gorazdovy ulice, hned naproti stanici metra a tramvají. Večer tam seženete stůl jen na rezervaci. BlackDog, jemuž název dali dva černí psi z rodiny a tvář manželé bydlící za Berounem, jede na plné obrátky. Stylový interiér s otevřenou kuchyní, barem a nádherným suterénním prostorem pro soukromé oslavy a firemní akce, vznikl v místě bývalé restaurace U pomníku. Můžete si zde sjednat akci na míru a dokonce online 

Základem úspěchu zůstávají jedinečné hamburgery, jejichž nabídka se průběžně mění, ale tři stálice jsou nedotknutelné. „Cheeseburger, American Dream se slaninou a Smradlavý Francouz s modrým sýrem, žampiony s česnekem. Ty máme od začátku a nezměníme je,“ říká majitelka Eva Van Wagenen.

Pražský BlackDog má téměř totožný koncept jako berounský, ale nyní se rozšířil o nabídku amerického BBQ z udírny, což funguje v Berouně už od roku 2015. „Je to složitý koncept, s odlišnými metodami zpracování různých druhů masa. Nakládají se do různých marinád a láků, suchých i mokrých, na různě dlouhou dobu. Pak se udí, s kořením i bez, opět při různých teplotách a čase, v kouři z různého dřeva, upravuje se také například s pomocí vakua,“ dodává majitelka k novému směru restaurace.

Alfou a omegou jsou kvalita základních surovin a poctivý servis. Maso dodávají farmy, kam se jezdí personál dívat. Stejně jako do pivovarů, dodávajících speciály, jež si zaměstnanci BlackDogu jednou za čas mohou také sami uvařit, aby poznali podstatu věci. Bulky na burgery dle svého originálního receptu peče malé pekařství v Radotíně. Například máslo nebo mléko se používá farmářské, nikoli sušené.

U masa dělá rozdíl jak původ a druh, tak způsob mletí a vlastní úprava. „Nejdůležitější položkou je tuk. V tom je ta chuť. A prorostlý steak ji má prostě lepší,“ vysvětluje Eva Van Wagenen s tím, že do burgeru se dá už jen pepř a sůl. A pak se experimentuje s omáčkami. K dokonalému medium rare flank steaku, krásně nakrájenému na plátky, jsme ochutnali nejpálivější habaňeros, a byla to fantastická chuťová kombinace. Stejně jako mohutný šťavnatý Double Cheddar Burger, momentální novinka na přepestrém jídelním lístku. Samozřejmostí se stala také neustále se obměňující nabídka poledního menu.

Kromě tankové plzně si dáte svrchně kvašené pivo nebo ležák, a to dokonce pod značkou BlackDog, ze spřátelených malých pivovarů. Rovněž je tu BlackDog víno, nyní už třetí speciální cuvée (bílé i červené), vyrobené ve spolupráci s vinařstvím Trávníček & Kořínek. A vlastní je i káva, z rodinné pražírny Co-Bean Králův Dvůr na Berounsku.

Velkou novinku BlackDog pro letošek představuje vlastní food truck, který se chystá jak na různé letní festivaly, tak na speciální nabídky cateringu. Ostatně, letos jej využije i Golf Vacations při svém úvodím turnaji Corporate Golf League v Berouně, kde spolupráce s BlackDog loni začala.

„Takový food truck si umím představit i na svatbě,“ dodává majitelka Eva Van Wagenen, zatímco se znovu zahloubáme do menu pod mottem „Život je krátký na to, abychom jedli špatné jídlo.“ Jedna návštěva u BlackDog stačit nebude.

www.blackdogs.cz

Pobočky

Interier_Praha
Interier_Praha

Blackdog PRAHA

Gorazdova 1, 120 00 Praha 2
Telefon: +420 735 750 050
E-mail: rezervace_praha@blackdogs.cz

 

 

Interier_Beroun
Interier_Beroun

Blackdog BEROUN

Česká 140, 266 01 Beroun
Telefon: +420 773 380 280
E-mail: rezervace_beroun@blackdogs.cz

Přečtěte si dále

Sdílet:
###message